Pedagógusaink

Mogyorós Emília, pontosabban Nina (ötödikes osztályfőnök)

Mogyorós Emíliának hívnak, de az ismerőseim többsége becenevemen – Nina / Györke – szólít. Szentegyházán születtem 1981 júliusàban. Iskolàimat az egyetemig szülővàrosomban végeztem. Kolozsváron, a Babeș-Bolyai Tudomànyegyetemen szereztem diplomàt biológia-kémia szakon. Tanàri pályafutàsomat Gyergyócsomafalvàn kezdtem, de tanàrként meghatározó élmények érték Székelyvarsàgon és Gyergyótekerőpatakon is. Természetközeli szemléletmódomat igyekszem az élet minden területén megvalósítani. Magamat introvertàltnak tartom, de nyitott vagyok mindenre, ami hiteles, szép és igaz. Szeretem fejem fölött a magasságot, körülöttem a teret és szeretem érezni, hogy gyökereimmel a földbe kapaszkodok. Nagy aspiràciót érzek a felszínen túli rétegek megismerésére, a lényeg meglàtàsàra. Közel àllnak hozzàm Weöres Sándor szavai:”Egyetlen ismeret van, a többi csak toldàs: alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra”.

 

 

Lukács Zsuzsi (harmadikosok tanítónője)

 

Bereczki Andi (elsősök tanítónője)

Bereczki Andrea-Anna vagyok, 1972 október 18-án születtem Gyergyószentmiklóson, jelenleg Csíkszentmiklóson élek házastársammal, és két fiammal. Középiskolai tanulmányaimat Csíkszeredában, főiskolai ás egyetemit pedig Jászberényben, és Kolozsváron végeztem. Tanítóként dolgozom immár 23 éve.

 


Sebestyén Gyöngyvér
(előkészítősök tanítónője)

Vass Éva óvónő (vasseva65@yahoo.com, evacsko@freemail.hu, 0770-453-652)

 

Lázár Irén, pontosabban: Iru (2015 őszétől – 2018 nyaráig)

A waldorf osztályban 2o15 őszétől tanítok.  21 gyerekkel alkotunk jó csapatot. Szeretjük a reggeli nagy, közös beszélgetéseket, a játékos tanulást, a közös ritmust, a dallamainkat, a saját színeinket; az egyediség, a kreativitás és a személyesség sokféle lehetőségét. Jókat szoktunk barangolni hóban, sárban, szélben és napsütésben. Jókat szoktunk enni: zöldséget, gyümölcsöt és saját készítésű cipót, sütiket. Vannak közös kincseink és közös egyezségeink, vannak közös kuckóink és csillogó fényű selymeink, várakat, kastélyokat elővarázsoló fakockáink és köveink.  Lettek  szépen kialakult  szokásaink, és a huncutkodás sem áll távol tőlünk. Igyekszünk vidám összhangban élni egymással és a természettel.

 

Tasnádi Jutka (2017 őszétől – 2018 nyaráig)

Kolozsváron születtem, 1987 forró júliusában. Egyetemi tanulmányaimat a Babeș-Bolyai Tudományegyetem biológia szakának elvégzésével kezdtem, ehhez kapcsolódó mesterképzésem a Vízi és Szárazföldi Ökológia szakán történt. Majd elvégeztem az Óvodai-és elemi oktatás pedagógiájának szakát egyaránt. Pedagógusi pályára 2009-ben léptem, mint biológia szakos tanár. A Waldorf pedagógia csodáival immáron 3 éve ismerkedem, és ez az ismerkedés folyton-folyvást zajlik, de már élőben is. Ugyanis 2017 szeptemberétől, a csíkszeredai Xantus János Általános Iskola Előkészítő Waldorf osztály tanítójaként tanulok. Tanulom a gyermekeket, mind a 27-et.